шоколад млечен Рено Млечен 30% (33-35) Papua Classic -2 кг

ВИСОКОКАЧЕСТВЕН Рено Млечен 30% (33-35) Papua Classic

разфасовка 2 кг

за заявка обадете се на тел.0883951616

Описание

Шоколадите от серията Рено се произвеждат грижливо като се използва какао от различни региони, което придава на всеки един вид уникални и изключителни характеристики. За тъмния шоколад се използва какао от Кот Д’Ивоар, Гана, Еквадор и Нигерия, тъй като какаовите зърна от тези райони са със силен и плътен вкус. С какао от Кот Д’Ивоар, Мадагаскар и Джава се произвеждат различни видове млечен шоколад, тъй като какаовите зърна от тези райони дават деликатен вкус, мек баланс и силен вкус на карамел. Качествата на белия шоколад се дължат на какаово масло от Еквадор, което му придава пикантен вкус и екзотичен аромат. За производството на шоколад Джандуя се използват същите материали както за млечен шоколад, като към тях се добава лешников крем, който му придава несъмнени и неподражаеми характеристики.


Начин на употреба


Темперирането на шоколада е много деликатна операция и трябва да се направи внимателно, за да се получи перфектен резултат. Малкият размер на капките прави дозирането, топенето и темперирането по-лесно.


Методи за Темпериране:


Практически Метод


Разтопете шоколада на 45°C (50°C за тъмен шоколад) в микровълнова фурна и добавете шоколадови парчета, равни на 1/3 от разтопения шоколад (500 г на 1500 г разтопен шоколад). Разбъркайте докато парчета напълно се разтопят. Изчакайте, докато сместа достигне посочената по-долу температура. Сега шоколадът е правилно темпериран и може да се използва за всеки вид покритие или формоване.

МЛЕЧЕН ШОКОЛАД 28-30° С


Традиционен Метод


Разтопете шоколада на 45°C (50°C за тъмен шоколад) в микровълнова фурна, изсипете 2/3 върху мраморна плоча и го разнесете с шпатула, докато се появят признаци на втвърдяване (27° – 28° С). Бързо го върнете при останалия разтопен шоколад и разбъркайте всичко енергично. Проверете температурата: ако е в границите, описани по-долу, шоколадът е бил темпериран правилно и може да се използва за всякакъв вид работа, свързана с покрития или фигури:


Внимание

Избягвайте всякакъв вид допир с вода или шоколадови съединения.

Шоколадът, който не е темпериран правилно, може да доведе до много неудобства:

– проблеми с втвърдяването

– трудност при отстраняване от формите

– несъвършен вид (ивици)

– матово покритие

– бързо побеляване (на повърхността на шоколада се появява бял слой).

Това явление може да възникне и при шоколад, който е правилно темпериран, но в този случай причината е твърде висока температура на съхранение или вариране на температурата (затопляне, последвано от охлаждане)шоколад млечен Рено Млечен 30% (33-35) Papua Classic -2 кг

  • Модел рено лате
  • Наличност В наличност
  • 45,00лв